Presentator

Tom Egbers doet weer een klus na maanden in de luwte

6 september 2023 19:26 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Tom Egbers is weer in de openbaarheid verschenen nadat de NOS hem in maart van dit jaar in de luwte zette om een artikel in De Volkskrant. Daarin werd de NOS Studio Sport-coryfee beschuldigd van wangedrag op de redactievloer van de publieke omroep.

Egbers presenteerde dinsdag een businessclub-avond bij zijn geliefde Heracles Almelo. De Eredivisionist uit Almelo liet in een reactie via Tom Uitzetter, commercieel manager van Heracles Almelo, aan het AD weten dat de aantijgingen geen reden zijn om niet te willen samenwerken met Egbers. "Wij hebben met Tom een echte Heraclied en een prima presentator voor onze businessclub-avond gevonden. Wat er tussen hem en de NOS speelt, daar kunnen wij ons als club niet mee bemoeien."

Grensoverschrijdend gedrag

In het artikel in de Volkskrant werd wangedrag op de redactievloer van NOS Sport aan de kaak gesteld. Egbers werd genoemd als een van de mensen die grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. De presentator zou een vrouwelijke collega, met wie hij een affaire zou hebben gehad, hebben geïntimideerd en gepest.

Spijt

De presentator heeft hiervoor spijt betuigd, onder andere in de talkshow Khalid & Sophie. "Ook het feit dat zij destijds twintiger was en ik veertiger telt voor mij, na al die jaren terugkijkend, zwaar", zei Egbers onder andere. "Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien."

Meer over