Tom Egbers niet blij met Mart Smeets

24 juni 2014 13:32 | sterren | Door Televizier

Tom Egbers vindt het jammer dat Mart Smeets zaterdagavond kritiek op hem leverde in de uitzending van Studio Brasil. 

Er was afgelopen zaterdag weinig nieuws te melden over het Nederlands elftal. Egbers erkende dit tijdens een live-gesprek met de studio in Hilversum, waarop Smeets sneerde ‘’Dit is tv anno nu’’.  “Ik was niet echt gelukkig met het feit dat Mart vanuit de studio de maat ging nemen“, vertelt Tom aan 3FM. 

Nationale rel

Na de (onderstaande) uitzending ontstond er een grote rel rondom de discussie tussen de twee sportverslaggevers. Op Twitter gaven veel mensen hun mening over de kwestie.  

Egbers vindt alle reacties erg overdreven. “Much to do about nothing, man. Dit is gewoon een verschil van opvatting en misschien wel van generatie.” 

Mart is een formidabele vakman

De verslaggever heeft geen zin om uit te halen naar Smeets. “Laten we één ding voorop stellen: de verdiensten van Mart Smeets voor Studio Sport, kunnen niet genoeg onderstreept worden. Het is een formidabele vakman. Tegelijkertijd kunnen we zeggen dat Mart nu in de herfst van zijn carrière zit. Op een gegeven moment komen er mensen na hem die ook verslag doen en dat op een andere manier doen. Iedere tijd vraagt een andere verslaggeving. De wereld verandert en wij veranderen mee. De vraag is: wil je ook veranderen of niet?”

Respect 

“Het blijft onverlet dat ik respect blijf hebben voor Mart Smeets. Je moet als vakgenoten van mening kunnen verschillen. Dat is goed en daar moet je elkaar ook over in de haren kunnen vliegen. Dat gebeurt dan ook. Dit gebeurde alleen op een manier dat ik dacht: wacht even Mart, we maken tv anno nu, niet anno 1957.” 

Geen contact

Egbers heeft na de uitzending geen contact meer gehad met Smeets. “Nee hoor, waarom? Als Mart een mooi programma maakt, wat hij onlangs nog deed over basketbal, dan stuur ik hem een sms: ‘Het was een mooi programma, goed gedaan.’ Dan krijg ik een sms terug.” 

Tom sprak zich eerder uit over Robin van Persie.

Meer over