Trijntje Oosterhuis over het Eurovisie Songfestival: "Ik ga echt alles geven"

Er rust een zware last op haar schouders, want Nederland scoort de laatste jaren erg goed op het Songfestival. Maar Trijntje laat zich niet gek maken: "Nee, die druk leg ik mezelf niet op."

Op 19 mei treedt Trijntje Oosterhuis met Walk Along aan in de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival. Ze treedt in de voetsporen van haar goede vriendin Anouk, die twee jaar geleden negende werd en natuurlijk van The Common Linnets. Ilse DeLange en Waylon werden ongelooflijk knap tweede in Kopenhagen. Heel Nederland wacht nu op de eerste Nederlandse Songfestival-winst in 40 jaar toen Teach-In de eerste plek veroverde met Ding-a-Dong.

Zware last

Maar van enige last op de schouders van de Neerlands hoop in bange dagen is geen sprake: „Nee, die druk leg ik mezelf niet op. Je moet hier open en onbevangen ingaan en alles geven wat je hebt, meer niet. De realiteit is: Anouk opende de deuren waardoor het Songfestival ineens weer hip is. Ilse en Waylon werden tweede, en de kans dat ik daar overheen ga is nul, dat weet iedereen en daar moet je ook reëel in zijn.”

Sterren van de hemel zingen

„Ik ben nu al 25 jaar zangeres en dit was een van de dingen die ik nog eens graag wilde doen. Het kwam op m’n pad. Ik voel me heel verantwoordelijk om er al het mogelijke aan te doen, maar ik ga niet uitdragen dat ik wel even over Ilse en Waylon heen ga. Dat weet je niet en dat mag je nooit zeggen. Je moet gewoon je reet eraf zingen en hopen dat je daarvoor beloond wordt.”

Luister nog eens naar Walk Along

Meer over:

Reageren