Trump maakt Arnold Schwarzenegger belachelijk tijdens religieuze dienst

2 februari 2017 16:21 | sterren | Door Televizier

Donald Trump kan het beledigen niet laten. Als gastspreker bij een kerkdienst noemde hij de kijkcijfers van The new celebrity apprentice een totale ramp.

Het incident vond plaats tijdens het jaarlijkse National Prayer Breakfast in Washington D.C., een grootschalig evenement met 3500 genodigden. Traditiegetrouw geeft de president er een speech en wordt hij geïntroduceerd door een gastspreker naar keuze.

Apprentice

In dit geval had Trump gevraagd of Mark Burnett en zijn vrouw Roma Downey het openingspraatje wilden doen. Burnett is de uitvoerend producent van Celebrity apprentice, de show die Trump tot een realityster maakte. Toen Trump in 2015 aankondigde een gooi te doen naar het presidentsschap, stopte hij als presentator. Burnett huurde daarop Arnold Schwarzenegger in als het gezicht van The new celebrity apprentice, maar de kijkcijfers vallen tot nu toe zwaar tegen en dat was Trump zeker niet ontgaan.

"Bidden voor Arnold"

Op zijn kenmerkende, smalende wijze merkte Trump fijntjes op dat zelfs een "hele, hele grote filmster" nog niet de kijkcijfers trekt die hij haalde. Trump, die als uitvoerend producent aan The new celebrity apprentice verbonden is, noemde de show een totale ramp en riep daarna op om te bidden voor Arnold Schwarzenegger in de hoop dat er meer mensen gaan kijken.

Rustig slapen

Het is niet de eerste keer dat Trump klaagt over de kijkcijfers van zijn oude show. Maar ditmaal had Arnold Schwarzenegger zijn woordje klaar. Hij nam een filmpje op waarin hij aanbood van baan te ruilen met de Donald: "Je hebt immers zoveel verstand van kijkcijfers. En dan kan de mensheid tenminste weer rustig slapen."

Helaas voor Arnold en zijn fans: in de Amerikaanse grondwet staat expliciet dat alleen mensen die in de Verenigde Staten zijn geboren president mogen worden.

Meer over