Tsjakka! 25 uur taakstraf voor Emile Ratelband na mishandeling

Emile Ratelband is veroordeeld tot 25 uur taakstraf voor mishandeling van zijn ex-vrouw. Dat heeft de rechter in Den Haag in een hoger beroep bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste tachtig uur en een maand voorwaardelijke celstraf. 

Zelfbenoemd entertrainer Emile Ratelband (67) krijgt een lagere straf dan geëist. Volgens de rechter komt dit onder andere door de negatieve gevolgen die Ratelband ondervindt door de media-aandacht rondom de zaak.

'Papa niet schoppen'

De ondernemer, die zich bezighoudt met neurolinguïstisch programmeren, trapte op 8 december 2013 opzettelijk tegen beide benen van zijn ex-vrouw. De twee jonge kinderen van het stel waren hiervan getuige. Tot tweemaal toe probeerden de kinderen hun vader te stoppen door 'papa niet schoppen' te roepen. Dat blijkt uit geluidsopnamen die de ex-vrouw stiekem maakte van de trappartij. 

Tsjakka!

Ratelband is in de media bekend geworden als goeroe die door middel van positieve energie mensen van angsten probeert te genezen. Een gebruikte methode is bijvoorbeeld het lopen over hete kolen. De 67-jarige ondernemer maakte bij behandelingen vaak gebruik van zijn strijdkreet 'Tsjakka!'.

Reageren