TV-acteurs winnen Rembrandt Awards

3 juni 2014 10:54 | sterren | Door Televizier

Gisteravond zijn de Rembrandt Awards 2014 uitgereikt. Opvallend veel winnaars schitteren niet alleen op het witte doek, maar ook op de Nederlandse televisie.

Shownieuws-presentatrice Kim-Lian van der Meij had de eer om samen met René Mioch de winnaars bekend te maken.

Barry & Angela

Angela Schijf mag zichzelf het komende jaar de beste actrice van Nederland noemen door haar rol in de film Daglicht. Barry Atsma deed mening (vrouwen)hart sneller kloppen met zijn rol in Mannenharten en werd bekroond tot beste acteur. 

Opvallend

Het valt op dat acteurs die vaak te zien zijn op de televisie de belangrijkste individuele prijzen pakken. Angela Schijf speelt natuurlijk een hoofdrol in Flikken Maastricht en Barry Atsma had een rol in Voetbalvrouwen en Hart Tegen Hard. 

Ook Nielson viel in de prijzen. De zanger die bekendheid kreeg door zijn optreden in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland ontving samen met BLØF voor het nummer ‘Mannenharten’ de Rembrandt Award voorBeste filmhitsong’. 

De geschiedenis herhaalt zich

Vorig jaar vielen acteurs die regelmatig op de beeldbuis schitteren ook in de prijzen. Game of Thrones-actrice Carice van Houten was toen de beste in haar categorie en Moordvrouw-acteur Thijs Römer kreeg de awards voor beste mannelijke rol. 

Recordaantal stemmen

De Rembrandt Award is de enige Nederlandse publieksprijs voor films. Maar liefst 48.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit op de website van de Rembrandt Awards. Dit zijn alle winnaars op een rijtje: 

Beste buitenlandse film: 

The Hunger Games: Catching Fire

Beste Nederlandse film:

De Nieuwe Wildernis 

Beste buitenlandse acteur:

Leonardo DiCaprio – The Great Gatsby 

Beste buitenlandse actrice:

Jennifer Lawrence – The Hunger Games: Catching Fire 

Beste Nederlandse acteur:

Barry Atsma – Mannenharten 

Beste Nederlandse actrice:

Angela Schijf – Daglicht 

Beste jeugdfilm:

Spijt! 

Beste filmhitsong:

BLØF en Nielson – Mannenharten - Mannenharten

Meer over