Beter!

Nieuwe tv-klus voor Antoinette Hertsenberg

14 april 2022 14:47 | sterren | Door Judith Regeling

© Mark Uyl
Antoinette Hertsenberg laat binnenkort de studio's van Radar even achter zich. De presentatrice debuteert namelijk op maandag 25 april met het programma Beter!.

In dit nieuwe AVROTROS-programma volgt ze vier bewoners van een volkswijk die allemaal één ding gemeen hebben: ze willen allemaal een gezonde levensstijl.

Beter!

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben namelijk gemiddeld 14 gezonde jaren minder vergeleken met bewoners uit andere wijken die soms maar een kilometer verderop liggen, zo blijkt uit onderzoek. Hoe komt dat, en hoe ingewikkeld is het om dat te veranderen? Met die vraag gaat Antoinette Hertsenberg aan de slag.

Antoinette Hersenberg

Zo spreekt ze met Tony die op zijn 41e al in een scootmobiel zit, en Corina die lijdt aan de longziekte COPD. Ook ontmoet ze alleenstaande moeder Sevda en suikerliefhebber Jolanda. De vier willen weten wat ze kunnen doen om voortaan gezonder te leven. Alleen is binnenshuis roken in Voorstad nog heel normaal, wordt een snack weigeren gezien als aanstellerij en is het elke maand de vraag of je rond kunt komen. De hoofdpersonen en de professionele begeleiders staan dus voor een flinke uitdaging.

Beter! is vanaf 25 april wekelijks om 21:24 uur te zien op NPO1.

Meer over