Rechtszaak

Tv-medium Derek Ogilvie verliest hoger beroep tegen RTL Nederland

14 april 2022 14:32 | sterren | Door Renee Brouwer

© RTL Nederland
Geen 3,8 miljoen, maar slechts 113.000 euro voor babyfluisteraar Derek Ogilvie. De rechtbank stelt RTL Nederland, de voormalige werkgever van Ogilvie, opnieuw in het gelijk.
Vier jaar geleden kreeg Ogilvie ook al te horen dat hij kon fluiten naar de miljoenen waar hij naar eigen zeggen recht op had.

Baby's Wil Is Wet

Het Schotse medium had in 2018 een rechtszaak aangespannen tegen RTL Nederland. Jarenlang presenteerde hij bekende tv-programma's zoals Baby's Wil Is Wet en The Ghost Whisperer. Ook ging hij in 2008 in opdracht van RTL Nederland theatershows doen. De inkomsten zouden verdeeld worden tussen RTL Nederland en Ogilvie, maar juist dat gedeelte is volgens de presentator niet eerlijk verlopen.Benadeeld

Volgens Ogilvie heeft RTL Nederland alle gemaakte kosten al voor de verdeling van de inkomsten afgetrokken, waardoor hij benadeeld werd. Vandaar dat hij een rechtszaak aanspande, maar helaas voor Ogilvie zonder succes. De rechtbank oordeelde toen dat RTL Nederland slechts 113.000 euro aan de presentator moest betalen, maar daar ging Ogilvie niet mee akkoord.

Tussenvonnis bindend

In 2020 werd het hoger beroep van Ogilvie afgewezen. Omdat dat om een tussenvonnis ging, diende de zaak afgelopen dinsdag opnieuw. Maar zonder geluk voor hem, Het hof bepaalde namelijk dat het tussenvonnis bindend was. Hierdoor moet het medium het nu dus echt met een stuk minder doen.

Meer over