'Luchtig, puur en eerlijk'

Tweede seizoen docusoap Mitchel aan de Maas nog niet in de pijpleiding

2 december 2023 11:12 | sterren | Door Marjolein Vos

© Wessel de Groot
Het is nog niet zeker of SBS6 met een tweede seizoen komt van Mitchel aan de Maas. Dat vertelt hoofdpersoon Mitchel Viljeer aan het ANP. Volgens Mitchel zit er ''nog niks concreets in de pijpleiding".

De eerste reeks van de docusoap was afgelopen voorjaar te zien.

Gemeente Rotterdam

De docusoap gaat over Mitchel die werkt als stadsbeheerder in Rotterdam. Enthousiast vertelt hij over zijn werkzaamheden en wordt hij ook gevolgd op werk en thuis. De kijkcijfers waren niet om over naar huis te schrijven, maar online werden mensen wel enthousiast van het programma.

Positiviteit

Die populariteit kan Mitchel wel begrijpen. "Ik denk dat dat komt door het stukje luchtigheid, de puurheid en eerlijkheid. En ook wel een stukje positiviteit waar Nederland misschien wel op zat te wachten. Wij hebben het echt gemaakt vanuit de uitvoering en laten zien dat het werk dat wij doen heel belangrijk is. En dat wordt soms als normaal ervaren en dat is soms wel eens jammer. Dus het op de kaart zetten van die club, van medewerkers, collega's, dat vind ik heel leuk om te mogen doen."

Vloggen

Mitchel begon met vloggen over zijn werkzaamheden. Onder meer met een sneeuwvlog werd hij heel bekend. Ook tijdens de corona-tijd konden mensen zijn positiviteit wel gebruiken. "Ik ben begonnen met een klein lensje, m'n eigen telefoon. Als er dan een producent op de lijn komt, dat is natuurlijk extra mooi. Ik heb altijd een missie gehad om te laten zien wat we doen en die is wel geslaagd."

Meer over