Wat een gemis

Tweelingbroer Piet Paulusma eert populaire weerman tijdens MAX Skûtsje Journaal

29 juli 2022 10:10 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA / Siese Veenstra
Lume Paulusma, de tweelingbroer van de overleden weerman Piet Paulusma, treedt komende week weer even in de spotlights. Speciaal om zijn broer te eren, is hij namelijk maandag te gast in het MAX Skûtsje Journaal.

Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar: Piet Paulusma was tot zijn dood nauw betrokken bij de organisatie van het evenement.

MAX Skûtsje Journaal

Het MAX Skûtsje Journaal staat vanaf maandag dagelijks stil bij het SKS-kampioenschap skûtjesilen, een iconisch zeilevenement. Veertien teams zeilen elf wedstrijden in Friesland. Aan Carrie ten Napel en skûtjesilenexpert Eelke Dykstra de taak om met de hoofdpersonen van de wedstrijden te spreken en hun licht te laten schijnen op de beslissende momenten in de wedstrijd.

Lume Paulusma

Eén van die gasten is dus Lume Paulusma, voor wie het alweer even geleden is dat hij in de media verscheen. Alleen rond het overlijden van de populaire weerman, in maart van dit jaar, gaf Lume nog een interview aan Omroep Fryslân. Daarin vertelde hij onder meer over Piets passie voor het weer. "Daar moest alles voor wijken. Dat moest altijd doorgaan. Wat er ook gebeurde, hij moest en zou het weer doen. En dat is mooi, maar hij is er veel te vroeg mee opgehouden."

MAX Skûtsje Journaal is maandag om 17:30 uur te zien op NPO1.

Meer over