Jan versus Tan

Twitterfittie Jan de Hoop en Humberto Tan over Postcodeloterij

2 januari 2020 15:57 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
RTL 4 begon het nieuwe jaar met alle aandacht voor de uitreiking van de Postcode Kanjer, de grote prijs van de gelijknamige loterij. RTL-boegbeeld Jan de Hoop denkt er echter het zijne van.

Jan mag graag twitteren en steekt zijn ongenoegen zelden onder stoelen of banken. Ook als het over de gang van zaken bij zijn eigen werkgever gaat tweet hij er op persoonlijke titel lustig op los. 

'#lievehelp'

Nog voordat de 54 miljoen kon worden uitgereikt tijdens De biggest quiz tweette Jan namelijk: "Ben ik de enige die het helemaal gehad heeft met de postcode loterij. Echt op alle zenders. Ik weet het nu wel #lievehelp". Jans tweet vond massaal bijval, het leverde hem naast 56 retweets zelfs ruim 1500 likes op. 

Humberto

Jans RTL-collega Humberto Tan was het er echter niet zo mee eens. Als ambassadeur van de Postcodeloterij kon hij het niet nalaten zich te mengen in het gesprek en wat cijfers toe te voegen aan het digitale onderbuikgevoel. Humberto wees erop dat de loterij vorig jaar ruim 370 miljoen heeft uitgekeerd aan 117 goede doelen die het vast nog niet "gehad" hebben met de acties.

'Beetje teveel'

Hoe mooi Jan al dat geld voor de goede doelen ook vindt, hij blijft voet bij stuk houden: "Ik kon de afgelopen dagen geen programma aanzetten of het ging over een soort kanjer. Het is gewoon een beetje teveel."

 

Meer over