Tygo Gernandt over Dokter Tinus

3 Oktober 2012 14:21 | sterren | Door Televizier

Naast Thom Hoffman speelt er nog een leuke man in Dokter Tinus: Tygo Gernandt. En dit keer is hij eens niet ‘getypecast’ als slechterik.

Je speelt in Dokter Tinus eens niet de bad guy!

"Nee, ineens speel ik de sterke arm der wet; een depressieve agent, die ouderloos is. Ken verzorgt zichzelf, maar is nog een knulletje. Het dorp neemt hem wel serieus, maar als er iets heftigs gebeurt, loopt hij ervoor weg; hij is snel bang. Ken wilde altijd agent worden, maar het stelt in de praktijk niets voor."

Hoe crimineel is het fictieve plaatsje Woerkum?

"Er zijn weleens wat verkeersovertredingen, maar ik heb het niet druk als agent. Het draait allemaal om de dokter. Mijn personage vindt Lisa, gespeeld door Jennifer Hoffman, heel erg leuk. Hij probeert zijn best voor haar te doen, maar dat gaat helemaal fout. En dokter Martin heeft ook een oogje op haar."

Hoe gaan de opnames?

"Ik vind het heel leuk dat het zowel drama als comedy is. Je merkt op de set dat de crew echt om bepaalde scènes moet lachen. Dan weet je dat het werkt. Met kijkcijfers houd ik me persoonlijk niet zo bezig. We draaien een leuke serie, dat is voor mij het belangrijkste."

Waarom wilde je meedoen?

"Toen ik hoorde wie er meededen, kon ik geen nee meer zeggen. Kitty Courbois is een feest; ik werk de laatste tijd veel met haar. We zijn ook buren, dus dat is heel leuk. Thom ken ik ook al vanaf mijn zestiende. En zo kennen we elkaar allemaal wel ergens van. De opnames zijn een groot feest en ook de scripts zijn goed."

Hoe vind je het als Amsterdammer op het platteland?

"Ik vind het heerlijk om er even uit te zijn, maar wonen op het platteland zou niets voor mij zijn. Met mijn werk ben ik zo druk in mijn hoofd dat ik het ook wel lekker vind om drukte om me heen te hebben. Gek genoeg word ik daar juist rustig van; ik kan ook heel goed slapen op sets. Ik heb wel reuring nodig, maar misschien kan ik mijn oude dag hier in Brabant slijten."

Hoe reageert de plaatselijke bevolking uit Woudrichem op jullie?

"Het leuke is dat ik hier ook Oorlogswinter heb opgenomen. Mijn personage werd toen doodgeschoten voor de kerk. Veel bewoners weten dat nog. Die komen naar me toe en zeggen: ‘Je bent toch dood, wat doe je hier?’ Mensen vinden het heel leuk dat we hier opnemen; we worden warm ontvangen. Ze doen zelf ook mee; ze zijn trots op Woudrichem. Dat kan ik me ook wel voorstellen; het is echt een mooie vesting. Als we ergens staan te filmen, komen direct de vlaggen tevoorschijn."

Meer over