Uri Geller reageert op vroegtijdig schrappen MindMasters Live

28 november 2015 18:00 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Youtube/IBT

Uri Geller is teleurgesteld dat de SBS-directie al na twee afleveringen de stekker uit mentalistenshow MindMasters Live trok. Hij zag het niet aankomen.

Geller licht zijn standpunt schriftelijk toe in een mail aan journalist Bastiaan Meijer die de MindMasters-coach eerder interviewde.

"Beslissing SBS te snel" 

Naar eigen zeggen was Uri verrast en verbaasd door het besluit van SBS. Volgens hem is televisie vooral bedoeld om te vermaken en te informeren en MindMasters zou aan beide criteria hebben voldaan en entertainment op hoog niveau hebben geleverd. Hij dankt dit ook aan zowel de producers als de deelnemers.  "Volgens mij was SBS te haastig, ik vind het ook erg vreemd. Misschien komt het ook omdat momenteel de stemming in Nederland en de rest van Europa te somber is na de terreurdaden, wellicht was dit niet het juiste moment voor MindMasters." 

Terreurdreiging

Verder suggereert Geller dat SBS misschien juist vanwege de IS-dreiging heeft besloten te stoppen met de show: "Wie weet, misschien was er de angst voor een mogelijke aanslag? Ik weet wel dat ik erg nerveus werd van het feit dat de explosieven opruimingsdienst met honden en al vooraf de hele zaal naplozen. Dat ik zelf uit Israel kom heeft daar misschien ook mee te maken." 

Gelukswens

Toch is Uri niet verbitterd geraakt door het floppen van MindMasters, volgens hem de eerste keer in een halve eeuw op televisie dat een project niet lukt. Hij wenst iedereen het beste, de mentalisten, de hardwerkende mensen achter de schermen en de kijkers thuis die zijn loopbaan al die jaren gevolgd hebben, maar wiens interesse nu toch naar iets anders uitging. Uri sloot zijn verklaring af met de wens in betere tijden terug te keren.  

Babygeluk

Overigens is het abrupte einde van MindMasters Live niet per definitie slecht nieuws voor Uri. Deze week werd hij voor het eerst opa en kon de geboorte van zijn kleindochter niet meemaken vanwege zijn contractuele verplichtingen bij het programma. Geller lijkt nu alsnog op kraamvisite bij de kleine te kunnen.

Meer over