Vader van De Vierling vertelt

Elke werkdag kan Nederland kijken in het leven van ‘De vierling’. Maar hoe ging hun vader eigenlijk met de situatie om vóórdat er camera’s aan te pas kwamen?

Negentien jaar geleden was het wereldnieuws toen er in Nederland een vierling werd geboren. Hun vader wist niet wat hem overkwam. „Er komt zo veel op je af. De kans op een vierling is een op vijftien miljoen. Doe mij dan maar een miljoen gulden, was toen mijn eerste reactie.” 

Knuffelberen

Het leven van Anneke, Albert en hun oudere zoon Chiel veranderde vanaf de geboorte van de vierling compleet. „Het was een tropentijd, maar gelukkig schoten veel mensen ons te hulp. Er waren zelfs onbekenden die graag bij ons wilden oppassen. In mijn stamkroeg werd een fooienpot aangelegd en met dat geld is een grote diepvrieskist met vier knuffelberen erin gekocht.” Daarnaast moest het gezin van alles vier dingen tegelijk aanschaffen. „Als we bijvoorbeeld bouwmaterialen of kinderwagens nodig hadden, vertelde ik in winkels over mijn situatie. Ik heb op deze manier behoorlijke kortingen kunnen regelen.”


Televisiedebuut

Inmiddels zijn Bo, Lisa, Tessa en Esmé negentien jaar en klaar om uit te vliegen. Ze wonen inmiddels met z’n vieren in een hoekwoning in het Overijsselse Hardenberg. Albert verwacht dat hij zijn dochters niet lang hoeft te missen. „Ze wonen hier alleen voor de serie. Als ze echt uit huis gaan, zullen ze, denk ik, eerder met hun vriendjes gaan samenwonen dan met elkaar.” Sinds september is het dagelijks leven van de meiden op de voet te volgen op Net 5.

Iedereen een mening

Voordat ze aan het programma begonnen, zijn ze ook gewaarschuwd voor de nadelen van een eigen serie op televisie. Zo zal iedereen straks een mening over de vierling hebben. Volgens hun vader is dit geen probleem. „Ze kunnen het wel aan, want ze zijn heel zelfverzekerd.” Toch heeft hij voor de zekerheid wel vastgelegd wat er wel en niet uitgezonden mag worden door Net 5. „Maar ik denk niet dat mijn dochters grenzen zullen overschrijden. Ze kijken goed naar elkaar om en, als de een iets doet wat niet de afspraak was, zullen de anderen haar gelijk terechtwijzen.” Ruzies mogen van Albert wel worden uitgezonden. „Die hebben ze in het gewone leven immers ook.”


Vanavond

In deze aflevering gaat de vierling op zoek naar een auto. Ze krijgen hierbij hulp van hun vriendjes. Verder gaan ze bezorgd naar de dierenarts met hun konijntjes. De vier meiden willen ook een vakantie boeken. Wie wil waarheen en delen ze hierover dezelfde mening?


De Vierling 19.55  Net 5

Reageren