Valerio Zeno maakt zijn dromen waar met No Brainer

19 augustus 2013 10:02 | sterren | Door Televizier

Vanaf vanavond presenteert Valerio de BNN-quiz No Brainer. Het presenteren van zo'n grote spelshow is voor hem een droom die uitkomt.

De komende twee weken strijden verschillende vriendengroepen tegen elkaar om zo veel mogelijk geld te verdienen. In No Brainer worden de vrienden met de neus op de feiten gedrukt: Valerio zet ze namelijk op volgorde van slimst (de Brainbox) naar domst (No Brainer). Als het aan Valerio ligt blijft het niet bij deze twee weken.

Valerio en Carlo

Valerio Zeno laat aan Spits weten dat het altijd zijn droom is geweest om een grote spelshow te presenteren: "Als kind keek ik eigenlijk al naar alles wat er maar op tv was. Grote spelshows in studio’s vol mooie decors, camera’s en publiek, dát was voor mij tv. En iets waar ik altijd al van gedroomd heb."

Voordat hij zelf als presentator aan de slag mocht, keek Zeno eerst het kunstje af van niemand minder dan Carlo Boszhard. "Ooit werkte ik als camera-assistent bij het programma Cash & Carlo. Daar zag ik hoe Carlo soms vijf afleveringen per dag opnam. Altijd al vroeg ik me af hoe dat nou zou zijn. Wij nemen er nu ook vijf op en het is best zwaar, maar wel heel erg leuk. Het liefst zou ik er tien op een dag maken!”, vertelt de presentator enthousiast.

Valerio bij de commerciële

Ondertussen heeft Valerio ook nieuwe dromen gekregen. Zo ziet hij een carrière bij een commerciële zender ook wel zitten. "Ik denk wel dat ik ooit nog eens bij de commerciële omroep terecht kan komen", zegt hij in Spits. "Ik zie de publieke en commerciële omroepen niet echt als twee kampen, zo lang ik kan maken wat ik wil maken ben ik tevreden."

Bezuinigingen

Ooit zou hij graag het grote familieamusement willen presenteren en daarvoor moet hij eigenlijk wel naar de commerciële. Al het grote amusement wordt immers vanaf 2014 geschrapt bij de Publieke Omroep. Toch ziet Valerio zijn toekomst rooskleurig tegemoet: "Amusement is niet het enige wat ik leuk vind om te doen. Ik maak ook programma’s als Je Zal Het Maar Hebben, waarin het interviewen centraal staat. En ook daarin ben ik nog lang niet waar ik wil zijn."

Meer over