VARA-coryfeeën Sonja, Hanneke en Astrid bij Pauw over 90-jarig omroepjubileum

30 oktober 2015 15:07 | sterren | Door Televizier

© Leendert Jansen/VARA

De VARA bestaat maandag precies 90 jaar, hoog tijd voor een terugblik op het verleden van de Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs, vond Jeroen Pauw.

Daarom schuiven vanavond oudgedienden en omroepiconen Sonja Barend (75), Hanneke Groenteman (76) en Astrid Joosten (57) aan bij de 55-jarige Jeroen.

Roemrucht verleden

Het drietal is samen verantwoordelijk voor heel wat succesvolle VARA-producties op zowel radio als televisie. In 1975 begon Hanneke Groenteman, van huis uit journaliste, bij de VARA-radio waar ze onder meer het feministische nieuwsprogramma Hoor Haar presenteerde. Op televisie volgde ze in de jaren 90 Sonja Barend op bij de werkdagelijkse talkshow B&W. Op haar beurt werkte Sonja 40 jaar voor de omroep en maakte ze diverse praatprogramma's die letterlijk op elke dag van de week weleens zijn uitgezonden. Sonja's creatieve partner, wijlen Ellen Blazer, is mede-bedenker van Twee Voor Twaalf, de Rolls Royce onder de kennisquizen die sinds jaar en dag door Astrid Joosten wordt gepresenteerd.

Terugblikken en vooruitkijken

Naast het trio tv-diva's is ook cabaretier, en VARA-gezicht, Dolf Jansen van de partij. Hij komt praten over zijn week, die vooral in het teken stond van Twitterrelletjes met PVV-aanhangers. 

Meer over