Video-interview Marlijn Weerdenburg over Danni Lowinski

29 Februari 2016 11:36 | sterren | Door Televizier

Marlijn Weerdenburg begint alweer aan het vierde seizoen van Danni Lowinski. En er staat heel wat te gebeuren de komende weken. 

In 2013 begon het allemaal voor Marlijn Weerdenburg. De actrice maakte een enorme impact als de iets ordinaire advocate Danni Lowinski die in de gelijknamige comedyserie midden in een winkelcentrum kantoor houdt. Matthijs van Nieuwkerk noemde haar in De Wereld Draait Door zelfs een ‘grote belofte’ en ze stond in veel plaatsen op grote abriposters.

Circus

Een verwarrende, maar ook heel bijzondere tijd voor Marlijn. „Mijn leven was na die eerste aflevering één groot circus. ­Normale acteurs bouwen zoiets langzaam op, spelen eerst een paar gastrollen, maar bij mij was het meteen: bam!” En dat beviel de nieuwbakken actrice prima. „Het was één groot feest, een van de grootste geluks­momenten van m’n leven. Ik vroeg me wel af: hoezo krijg ík deze kans, er zijn zo veel super­goede acteurs? Ik weet niet waarom ze mij kozen, maar ik denk nog steeds: dank je wel!”

Trouwen

Nu zijn we drie seizoenen verder en het grote nieuws over Danni Lowinski is dat de advocate gaat trouwen. Maar daar mag Marlijn niks over zeggen. Hoe zit het eigenlijk met haar eigen trouwplannen? „Dit jaar nog niet. Ik ben wel verliefd sinds een paar maanden, maar laten we dat die arme jongen niet aandoen. Hij werkt ook bij tv, hij is geluidsman. Hij kent het wereldje dus, maar ík mag in de schijnwerpers staan. Er is dus geen ego-strijd.”

Meer over het nieuwe seizoen van Danni Lowinski in onderstaande video.

Meer over