Viola Holt gaat de plaatselijke politiek in

Viola Holt (66) heeft politieke aspiraties. De komende gemeenteraadsverkiezingen staat ze samen met haar man op de kandidatenlijst van 50PLUS.

Deze nieuwe partij is actief in de nieuwe gemeente Gooise Meren, maar Holt is actief als lijstduwer in Muiden, Naarden en Bussum. Zelf woont ze al tien jaar met haar man Peter in Muiderberg.

Verwaarloosde ouderen

Viola licht haar besluit politiek actief te worden toe: "In mijn tv-periode had ik te weinig tijd om mij er mee te bemoeien, maar als ik zie hoe de gevestigde politieke partijen de ouderen verwaarlozen, dan is dat voor mij de motivatie om mij in te zetten. Zelf heb ik mijn leven lang alle premies betaald, maar als je ziet wat er nu in de thuiszorg gebeurt... Dat is niet zoals het moet, de mensen worden te veel afhankelijk van toevallige familieleden. En bedenk dat de helft van de mensen binnenkort uit 50-plussers bestaat."

"Viola Holt terug op tv"

Het is maar zeer de vraag of Viola ook daadwerkelijk in de politiek aan de slag gaat, zelfs met voldoende voorkeursstemmen. Begin juli onthulde de voormalig presentatrice van De 5 Uur Show namelijk dat het wereldberoemde medium Omada Tutini haar tv-comeback heeft voorspeld. Viola gelooft dat het uit gaat komen, omdat Tutini het al eerder bij het rechte eind had. Ook haar reiki-leraar weet zeker dat er nog genoeg te doen valt: "Viola, jij mag weer gezien worden door het universum.’ Dus ik zeg het niet zelf, maar ik mag dus weer gezien worden. De nieuwe Viola.”

Viola Holt: Reiki meester

Sowieso heeft Viola tot de verkiezingen letterlijk en figuurlijk voldoende om handen. Niet alleen is ze werkzaam als nanny van twee kinderen, op 10 oktober wordt ze officieel ingewijd als reiki meester. 

Reageren