Viola Holt geneest mensen en honden met spirituele krachten

Viola Holt heeft na haar tv-carrière een nieuwe roeping gevonden als spiritueel genezeres. "Ik blijk Reiki in de vingers te hebben."

"Over vier maanden ben ik eindelijk professioneel Reiki-master," onthult Viola Holt aan het AD. "Ik beschouw dat ritueel als eervol slotakkoord van een lange periode keihard oefenen en studeren." De voormalig 5 Uur Show-presentatrice is al een tijd bezig met de alternatieve geneeswijze Reiki, waarmee ze met haar handen kosmische levensenergie kan overbrengen.

Dobermann Pinschers

"Ik heb ooit eens twee Dobermann Pinschers gehad en die honden reageerden opvallend goed op de energie die uit mijn handen stroomde," legt Viola uit. "Als ik mijn handen boven hun koppen hield, keken ze allereerst verbaasd, sloten vervolgens hun ogen en vielen in slaap. Ongelooflijk eigenlijk dat zoiets kan. En het bleek ook te lukken met kinderen en volwassenen."

Praktijkruimte

Inmiddels gebruikt de oud-presentatrice haar spirituele krachten als genezeres. "Ik behandel al geruime tijd mensen en honden. Na september hoop ik mijn eigen praktijkruimte aan huis nog intensiever te gaan gebruiken." Viola wil nu nooit meer iets op televisie doen: daar is ze 'zo langzamerhand klaar mee'.

Een nieuwe Viola

"Sinds ik me meer op het spirituele ben gaan richten, ben ik gelukkiger dan ooit," aldus Viola. "En weet: dit had ik veel eerder moeten doen. Het voelt zo goed dat ik me op deze manier heb kunnen ontwikkelen tot een nieuwe Viola: een vrouw die niet teert op oude successen, maar zich laat verrassen door de toekomst en er iets moois van maakt."

Geheim

Viola Holt hield haar nieuwe carrière als spiritueel genezeres tot nu toe voor zich, maar donderdag kwam ze uit de kast als Reiki-master in de AD-rubriek Het geheim van. Eerder had deze rubriek al de scoops dat Bridget Maasland bang is voor nat papier, dat Henny Huisman een fetisj heeft voor mooie damesvoeten en dat Kelly van der Veer een wicca-priesteres is. Ook verklapte Kim Kötter in Het geheim van dat ze 's nachts appeltaarten bakt, die ze helemaal alleen opeet, en gaf Viktor Brand toe dat hij wild wordt van winegums en vette roomtoetjes. Dat je het weet.

Lees ook:
Viola Holt herkende vorig jaar de vermeede afperser van John en Linda de Mol.

Reageren