Viola Holt herkent vermeende afperser John en Linda de Mol

2 oktober 2014 15:31 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland

Viola Holt zag dinsdagavond de compositieschets van de vermeende afperser van John en Linda de Mol en herinnerde zich ineens een langverdrukte herinnering. 

De voormalig tv-coryfee deed haar verhaal bij RTL Boulevard, in de hoop dat het bijdraagt in het onderzoek naar de afperser. 

"Ik ga je vermoorden"

Viola zag dinsdagavond hoe Peter R. De Vries in RTL Late Night vertelde over de zaak. Bij het zien van de compositieschets realiseerde Holt zich dat de persoon sprekend leek op de figuur die haar ten tijde van de Vijf Uur Show (1989-1998) geregeld per brief met de dood bedreigde. Ondanks de dreiging bleef Holt gewoon aan het werk, maar na een van de uitzendingen ging het mis.

Viola en de vermomde man

Viola herinnert zich: "Ik stond wat handtekeningen uit te delen en ineens staat er een man achter me en die legt een hand op mijn schouder. ik draai mij om, kijk hem aan, ik weet nog zijn gezicht. Die man had een pruik op en een snor. Ik dacht nog: Wat raar, wat ben je vermomd. En pas later bij de redactie zag ik de brief waarin stond: ik leg mijn hand op jouw schouder en dan weet je dat ik het ben, nou ja dan ga je door de grond."

Peter R. blijft nuchter onder relaas Holt

Peter R. De Vries reageerde relatief nuchter op het verhaal van Viola. Niet alleen wees hij er op dat in het geval van John & Linda er geen doodsbedreigingen zijn geuit, hij wees er ook op dat het moeilijk is iemand na minstens 15 jaar te herkennen, zeker als de dader een pruik op had.

In totaal zijn er na de uitzending van Opsporing Verzocht 300 tips binnengekomen. 

Meer over