Vivienne van den Assem over Flikken Maastricht

Vivienne van den Assem (29) is de laatste tijd vooral op tv als presentatrice van het jeugprogramma Zappsport, maar nu is ze ook ­wekelijks te zien in Flikken Maastricht.

Wat is je rol in Flikken Maastricht?

"Ik speel Tonja. Het is een spannende, maar ook erg leuke rol. In deze derde aflevering is ze voor het eerst in de serie. Tonja en Eva van Dongen (Angela Schijf) kennen elkaar van vroeger, ze waren vrien­dinnen. Door een incident met een motorbende ontmoeten ze elkaar weer. Haar vriend is lid van deze motorbende en de recherche doet er onderzoek naar. Tonja wordt ingezet als informante van Eva.”

Hoe is het om bij een cast te komen, die al heel lang samenspeelt?

"Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe goed de acteurs op elkaar zijn ingespeeld. Zelf heb ik ook weleens deel uitgemaakt van een vaste cast. Bijvoorbeeld bij Deadline en Zoop. Uit ervaring weet ik dat dit ontzettend fijn is. In mijn rol als Tonja bij Flikken had ik het meeste te maken met Angela Schijf en Victor
Reinier en zij weten heel goed van elkaar hoe ze zijn. Dat is heel mooi om te zien tijdens
de opnames"

Heerst er dan ook een goede sfeer op de set?

"Ja, de sfeer is ontzettend goed. De cast heeft een soort familieband met elkaar. Dat komt onder andere omdat in de opnameperiode de hele cast in een hotel in Maastricht verblijft. Dat vond ik heel bijzonder om mee te maken. Ik ben blij dat ik even deel mocht uitmaken van de Flikken-familie. Ik werd door de cast helemaal opgenomen in die familie.”

Heb je het vorige seizoen van Flikken Maastricht ook gevolgd?

"Ik heb een aantal afleveringen en de film gezien. Ter voor­bereiding op mijn rol in de serie heb ik het laatste seizoen extra goed bekeken. De kracht van de serie zit hem in de goede acteurs en de prachtige locaties waar gefilmd wordt. Ik heb wel een zwak voor Maastricht. Ik had ook echt het idee dat daar alles kon en mocht, dat we overal mochten draaien voor de serie. In een grote stad in de Randstad zie ik dat toch minder snel gebeuren.”

Je begon je carrière als actrice in de serie Goudkust. Wil je nu weer vaker in series gaan spelen?

"Voor zover ik nu gemerkt heb, kan ik het spelen in series en het presenteren van jeugd­programma’s als Zappsport ook prima naast elkaar blijven doen. Maar het kriebelt altijd wel om meer te gaan spelen. Door de rol in Flikken Maastricht is dat vuurtje weer even aan­gewakkerd en hebben de vlinders in mijn buik weer
even kunnen fladderen.”

Reageren