Voetbal International verder in huidige opstelling

22 Juli 2014 10:13 | sterren | Door Televizier

© RTL

René van der Gijp en Johan Derksen blijven ondanks de onderlinge conflicten verbonden aan Voetbal International, zo lieten ze aan RTL Boulevard weten.

Tijdens het WK Voetbal bleek dat de heren, dagelijks te zien in VI Oranje, elkaars bloed wel konden drinken. Even leek het dan ook of het Gouden Televizier-Ring winnende praatprogramma ten dode was opgeschreven.

Productief gesprek tussen Johan en René

Een tijdje geleden nuanceerde Voetbal International-presentator Wilfred Genee de situatie al toen hij liet doorschemeren dat er al toenaderingspogingen en gesprekken tussen Johan Derksen en René van der Gijp gaande waren. In overleg met RTL 7-zenderbaas Marco Louwerens is uiteindelijk besloten om de komende tijd "gewoon"  door te gaan aan tafel. 

Van der Gijp dient zijn contract uit

In een verklaring deelde de altijd nuchtere René zijn beweegredenen voor het besluit. "Ik dien mijn contract uit. Het is een professionele houding van ons waarin we de belangen van ons publiek voorop zetten. We gaan op die manier het programma voortzetten. Ik zit daar niet voor hem, maar vooral voor al die mensen die graag naar ons programma kijken. Of het ook gezellig wordt, dat weet ik niet. Het is zoals het is en ik a de kijker niet vermoeien met onze onderlinge verhoudingen."

Meer over