'Ongelukig van muziek maken'

Voice-winnaar Jim werkt tegenwoordig als pakketbezorger

26 Januari 2021 09:48 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
The voice of Holland winnen is geen garantie voor succes. Jim van der Zee won in 2018 de talentenjacht, maar inmiddels verdient de singer-songwriter de kost als fietskoerier.

In gesprek met het AD vertelt de inmiddels 26-jarige Jim over zijn opmerkelijke carrièreswitch.

Team Anouk

Tijdens zijn blind audition was Jim met zijn gitaarspel en diepe, donkere stem direct een favoriet van de coaches. Vooral Anouk was enthousiast en zag in Van der Zee direct een winnaar. Hij koos voor haar en ze bleek 't bij het rechte eind te hebben: Jim won begin 2018 de achtste editie van The Voice inclusief platencontract en auto.

Dip

Jim maakt al sinds zijn zevende muziek en droomde ervan zijn geld te verdienen met optreden. Maar toen zijn droom eenmaal uitkwam, bleek hij er niet gelukkig van te worden. Tijdens corona belandde hij nog meer in een dip en ging hij nadenken: " Ik werd al langere tijd ongelukkig van muziek maken en had geen zin meer in optredens. Toen optreden door de coronamaatregelen niet meer kon, kreeg ik daar vrede mee."

Fietskoerier

Jim zag lange tijd muziek als zijn enige mogelijkheid geld te verdienen. Inmiddels weet hij dat het ook anders kan. Hij verdient tegenwoordig de kost met diverse baantjes, zo is hij onder meer met veel plezier fietskoerier: "Ik ben ook een mens los van muziek. Zo vind ik het prima om voor tien euro per uur te werken, zolang ik het leuk vind. Geld maakt me sowieso niet veel uit."

Meer over