Bonje met Britt

Waarom Britt Dekker 'heel erge ruzie' met Johnny de Mol had

9 september 2022 13:18 | sterren | Door Faye Heijnis

© Robbert Bruijs
Britt Dekker vertelde in Dit Was het Nieuws over een 'heel erge ruzie' die ze met Johnny de Mol had. Het gebeurde tijdens de opnames van Waar Is de Mol? in 2019, toen de twee een bezoekje brachten aan Tsjernobyl.

In Dit Was het Nieuws werden recente beelden van de kerncentrale in het Oekraïense Zaporizja getoond. Die deden Britt denken aan haar bezoek aan Tsjernobyl. "Daar heb ik echt heel erge ruzie gehad met Johnny de Mol", begon de presentatrice. 

Britt Dekker op reis met Johnny de Mol 

Britt was gevraagd voor Waar Is de Mol?, waarin Johnny de Mol met BN'ers naar verschillende landen afreisde. Ze wilde heel graag naar Zuid-Afrika, Curaçao of Madagaskar, maar daar waren Johnny en de redactie het niet mee eens. Hun voorstel? "Toen belden ze me terug: 'Weet je wat jij leuk vindt? Tsjernobyl!'", vertelde Britt. Hoewel ze nog zei: 'Tsjernobyl vind ik helemaal niet leuk', was er niet veel nodig om de dierenliefhebbers te overtuigen: "'Jawel', zeiden ze, 'daar heb je allemaal dieren, zieke dieren, rondlopen.'" Dus daar ging ze. "Al dacht ik eerst: ik heb geen kanker over voor een Talpa-programma."

Britt Dekker en Johnny de Mol in Tsjernobyl 

Britt vervolgde dat de reis met Johnny leuk was, "tot we richting die kerncentrale gingen. Johnny wilde steeds verder en dat metertje (dat de straling meet, red.) ging steeds harder af. Ik wilde gewoon terug." En toen kwam er bonje. Toch is Britt blij dat ze er was en heeft ze er geen schade aan overgehouden. "Het was fascinerend. Er liepen mensen met truien met daarop I'm Radioactive erop. Het was net een soort Efteling, echt bizar." 

Wil je die aflevering van Waar Is De Mol? terugkijken? Dat kan hier. Dit Was het Nieuws kun je hier terugkijken.

Meer over