Waldemar Torenstra geeft geschiedenisles in NOS-serie Het Koninkrijk

Acteur Waldemar Torenstra werkt op dit moment samen met Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal aan de nieuwe serie Het Koninkrijk.

Het tweetal geeft de Nederlandse kijker een lesje geschiedenis over stadhouders, koningen en de Grondwet. Het Koninkrijk schetst aan de hand van kleine verhalen een beeld van het van het levensverhaal van de koningen Willem I, Willem II en Willem III.

Waldemar

Waldemar Torenstra is niet zomaar gevraagd om het programma te presenteren. Vorig jaar deed de acteur in het NTR-programma Verborgen Verleden een bijzondere ontdekking: hij is een directe afstammeling van Willem van Oranje. ,,Sinds die ontdekking gedraag ik me als een middeleeuwse koning thuis’’, vertelde Waldemar lachend tijdens een van de draaidagen op Paleis het Loo.

Goed verhaal

,,Nee hoor, het is een goed verhaal. En niet meer. Al moet ik wel zeggen dat ik sinds die tijd met iets andere ogen naar de geschiedenis kijk. Het wordt toch persoonlijker”, aldus de acteur over zijn bijzondere achtergrond.

Televisie

De vijfdelige serie past bij het 200-jarig jubileum van ons koninkrijk, dat op 30 november uitbundig werd gevierd. Het Koninkrijk is volgend jaar vanaf eind maart op televisie.

Reageren