'Ook van mij is een seizoen afgenomen'

Waylon pleit voor terugkeer Voice of Holland

30 april 2023 09:03 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Als het aan Waylon ligt keert The voice of Holland terug op de buis. De schandalen zijn volgens de zanger geen onoverkomelijk bezwaar om de talentenjacht een doorstart te geven.

Waylon was zes seizoenen lang te zien als coach bij The voice of Holland en maakte deel uit van het programma toen RTL de show vorig jaar van de buis haalde na meerdere meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat hem betreft hoeft dit schandaal niet het einde van de show te betekenen.

Gedupeerd

In een interview met Mezza maakt Waylon de balans op: "Los van de ellende is het een mooi programma, dat kansen geeft aan talenten. De kandidaten uit het laatste seizoen zijn allemaal gedupeerd omdat het niet is uitgezonden en ook van mij is een seizoen weggenomen." Ook noemt hij de honderden medewerkers achter de schermen die ook de dupe zijn van het schrappen van de show. 

Comeback

Om die reden staat de 43-jarige artiest open voor een comeback van én bij de talentenjacht: "Ik zou het te gek vinden als The voice terugkomt en dan zou ik ook graag nog een keer in die stoel zitten. Al was het maar een jaar, om het mooi af te sluiten. Of het gebeurt? Ik heb werkelijk geen idee."

Meer over