AD buitenspel...

Waylon weert negatieve pers rond Eurovisie Songfestival

Waylon zorgt voor ophef in Lissabon. De Outlaw in 'em-zanger weigert pers te woord te staan die negatief over hem geschreven heeft. Hierdoor staan landelijke kranten als het AD en de Telegraaf buitenspel.

Waylon doet wat 'ie wil, daar kwamen journalisten achter toen ze de zanger wat vragen wilden stellen zondag tijdens de opening van het Eurovisie Songfestival in de Portugese hoofdstad. 

"Dit is mijn hand"

Sommige journalisten en verslaggevers kregen geen antwoord op hun vragen, waaronder AD-reporter Stefan Raatgever die de bui al voelde hangen toen hij in april door Waylon op het matje werd geroepen. In zijn Eurovisie-column verhaalt Raatgever over het incident, Waylon zou gezegd hebben: "Kijk. Dit is mijn hand. En die hand ga je nu schudden. En dan zeg je sorry. Sorry voor wat je allemaal gezegd en geschreven hebt. En doe je dat niet, dan praat ik hierna nooit meer met je."

"Alleen maar zuur" 

Raatgever zou "alleen maar zuur" schrijven, en daar heeft Waylon in de aanloop naar zijn optreden geen trek meer in. De journalist vindt dat onbegrijpelijk: "Als verslaggever van de grootste krant van Nederland naar Portugal gestuurd om de prestaties van Waylon te volgen, maar verstoken van de uitleg van de prominent zelf. Zo krijgt het anders zo vredige Songfestival-utopia ineens trekken van een partijbijeenkomst van politieke partij DENK."

Telegraaf

Ook de Telegraaf mag geen vragen meer stellen aan Waylon. Journalisten van de krant zouden zelfs geweerd zijn door de manager van Waylon en het advies gekregen hebben afstand te houden: "Voor jouw en mijn veiligheid is dat het beste". Maar gelukkig praat Waylon wel met andere media. Zo staat Shownieuws-coryfee Koos van Plateringen nog wel op goede voet met de temperamentvolle performer.

En ook RTL Boulevard's Aran Bade mag nog gewoon in de buurt komen...

Meer over:

Reageren