Wederom longontsteking voor Mies Bouwman

20 oktober 2017 15:17 | sterren | Door Televizier

© ANP

Het gaat niet goed met de gezondheid van Mies Bouwman. De tv-coryfee is getroffen door een longontsteking. Momenteel is er nog niets bekend over de ernst van de situatie.

Mies Bouwman heeft last van een longontsteking. Dat blijkt uit een persbericht van een bouwonderneming. Mies zou een nieuwbouwproject in het Gelderse Elst openen, maar wegens ziekte moest ze afzeggen. Haar zoon Joost Trimp nam namens het tv-icoon de honneurs waar. Het is nog niet bekend hoe ernstig de longontsteking precies is.

Longontsteking

Het is niet de eerste keer dat Mies heeft te kampen met een longontsteking. In 2014 was het ook al eens raak. Ze werd toen op oudejaarsdag opgenomen in het ziekenhuis, dat ze een week later mocht verlaten. Laten we hopen dat ze het er deze keer opnieuw goed van afbrengt.

Mies Bouwman

Mies Bouwman was in de jaren vijftig verantwoordelijk voor de toenemende populariteit van de televisie in de Nederlandse huiskamer. In 1951 begon ze als omroepster bij de KRO. Ruim veertig jaar lang was Bouwman met haar opgewekte persoonlijkheid een van de meest gezichtsbepalende presentatrices op tv.

Meer over