Avond vol afscheid

Weerman Reinier van den Berg zwaait live op televisie af na 34 jaar

28 juni 2024 19:19 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Reinier van den Berg presenteert vandaag zijn laatste weerbulletins. De 62-jarige meteoroloog kreeg live bij EditieNL in de vooravond al z'n eerste, eervolle afscheid.

Zelf was Van den Berg van plan om pas na zijn laatste bulletin rond 23.30 uur stil te staan bij zijn vertrek. Maar de makers van EditieNL lieten de kans niet lopen de langstdienende tv-weerman te eren.

Afscheid

Het laatste item van de uitzending was geheel gewijd aan Reinier en zijn loopbaan. Presentatoren Margreet Beetsma en Maarten Holla toonden oude beelden van een nog piepjonge Reinier in zijn eerste uitzendingen en hadden bloemen en mooie woorden voor de weerman die klaarstond voor een van zijn laatste live-praatjes.

Tot ziens

Reinier nam de bloemen aan en liet zich de loftuitingen van zijn toekomstige ex-collega's stilletjes welgevallen. Maar toen het tijd was voor het bulletin stond hij weer als vanouds paraat om de kijker te vertellen wat voor weer het was, is en gaat worden. Aan het eind van het weerpraatje nam hij al een klein schot voor de boeg voor zijn laatste vaarwel. Hij hield het bij een kort, krachtig en gemeend: "Bedankt voor het kijken... Tot ziens!"

-
-

Meer over