Weervrouw Helga van Leur bedreigd

Er hangt een donkere wolk boven het humeur van weervrouw Helga van Leur. Op Twitter heeft ze zeer dreigende tweets ontvangen.

Helga is slachtoffer van sociale media terreur, zo twittert de weervrouw. Hierbij plaatst ze een foto van verschillende zeer dreigende tweets van een man die zichzelf Weerman Ashoka, ook wel de Winterexpert, noemt.

Arrogante bek

Eerst zijn de tweets nog vrij onschuldig. Zo noemt de gefrustreerde twiteraar Helga een 'geldzoeker' en 'kakkerlak'. Dat verandert al snel: “Elke minuut van de dag, elke maand van het jaar, zal ik op je zeiken, dat verdien jij vuile moslimhoer!"

Als klapper op de vuurpijl stuurt de man: “Helga van Leur en MeteoConsult binnen zeven dagen gaan jullie mij voor je zien, in persoon, kijken of je dan zo’n arrogante bek hebt!”

Wat nu?

Ondertussen weet Van Leur niet wat ze aan moet met de dreigementen. Op Twitter schrijft ze: "Zucht. Zo jammer. Wat nu?". Het is te hopen voor Helga dat het bij loze dreigementen blijft. Een carrière als succesvol weerman kan de Winterexpert nu in ieder geval wel op zijn buik schrijven.

Reageren