Wendy van Dijk en Erland Galjaard trouwen in september op Ibiza

RTL-baas Erland Galjaard en presentatrice Wendy van Dijk trouwen in september op Ibiza. In januari vroeg Galjaard de presentatrice in Parijs ten huwelijk. Het koppel is zes jaar bij elkaar.

Erland Galjaard wilde zijn vriendin niet zomaar even ten huwelijk vragen, hij lokte Wendy naar Parijs. De moordvrouw vertelt in RTL Boulevard: "Ik ben in januari gevraagd in Parijs, de stad van de liefde. Ik was er naar toe gelokt door een vriendinnetje. Erland verraste me en nam me mee op een boot op de Seine. Uiteindelijk stopten we bij een hotel. En daar heeft hij me gevraagd.

Afgelast huwelijk

In 2002 werd het huwelijk van Wendy en Xander de Buisonje vlak voor de officiele datum afgelast doordat de zanger vreemdging. Daar heeft Wendy van geleerd: "Door mijn verleden ben ik voorzichtiger geworden in de liefde." Maar Wendy weet het dit keer echt zeker: "Het geluk dat we elke dag delen, dat moet gevierd worden."

Roze wolk

Van Dijk schreeuwde het niet gelijk van de daken dat haar vriend op de knieën was gegaan: "Ik vond het heerlijk om met een heel klein groepje het heel intiem te houden. We zaten lekker op een roze wolk."

Overleden vader

Aan het AD vertelt de presentatrice dat ze naast alle blijdschap ook pijn in haar hart voelt, omdat haar vader er niet meer is: “Al van kinds af aan had ik een grote droom: ooit door mijn vader worden weggegeven. Dat had me zo mooi geleken. Ik heb echt een emotionele hindernis moeten nemen voordat ik besloot toch te gaan trouwen zónder hem. In gedachten is hij er straks, maar eigenlijk altijd, bij.”

Pluk de dag

Ze staat dan ook helemaal achter haar keuze: “Ik had om me heen zoveel mensen zien lijden, zien knokken tegen kanker en moest afscheid nemen van dierbaren. Uiteindelijk dacht ik 'meid, pluk de dag'. Geniet van het leven! Ik werd echt overvallen door een positief gevoel, realiseerde me hoe mooi het is om gelukkig met iemand te zijn. Maar ook omdat er uit een huwelijk iets van vertrouwen spreekt naar onze kinderen toe.”

Ibiza

Over waar het huwelijk plaats moet vinden is geen twijfel mogelijk volgens Wendy: "We gaan op Ibiza trouwen. We zijn daar altijd zo happy met elkaar. Daar moeten we trouwen."

Wendy zal een jurk dragen van mode-ontwerper Jan Taminiau, die ook voor koningin Máxima jurken ontwierp.

Reageren