Aldus Tina Nijkamp

'Wendy van Dijk krijgt hoofdrol in doorstart Medisch Centrum West'

31 maart 2024 14:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Wendy van Dijk zette afgelopen januari haar tv-werkzaamheden op een laag pitje om voor haar zieke dochter Lizzy te kunnen zorgen, maar binnenkort moet ze weer aan de bak: het SBS-gezicht is gestrikt voor de reboot van Medisch centrum west.

Althans, dat beweert Tina Nijkamp op haar analysekanaal op Instagram.

Lizzy

Wendy's contract met SBS loopt later dit jaar af en Wendy heeft volgens Nijkamp zeker het laatste jaar niet al teveel voor haar maandloon hoeven doen. Tina stelt dat Wendy voor het laatst op 9 april 2023 (!) op zender te zien was met Wie van de 3. De opnames voor een nieuwe reeks van die spelshow werden uitgesteld toen bleek dat haar dochter Lizzy (13) kampt met een zeldzame bloedziekte die gepaard gaat met een ernstig verzwakte weerstand. Wendy moest effectief in quarantaine met haar kind om de risico's zoveel mogelijk te beperken.

Contractverlenging

Toch kan Wendy rekenen op contractverlening, zo weet Tina. Ook omdat ze een hoofdrol zou hebben bemachtigd in Medisch centrum west dat later dit seizoen een doorstart maakt bij SBS 6. Het is het eerste grote acteerproject voor de 53-jarige Van Dijk sinds haar RTL-politiereeks Moordvrouw in 2018 ten einde kwam. 

Meer over