Wendy van Dijk laat ogen laseren na zichtproblemen in The Voice Kids

16 april 2015 11:23 | sterren | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Wendy van Dijk heeft het helemaal gehad met haar lenzen. Ze was er één kwijt bij de finale van The Voice Kids en weet nu zeker: "Ik ga mijn ogen laten laseren!"

Voor Wendy van Dijk was de finale van The Voice Kids bijna net zo spannend als voor de kandidaten. "Ik was mijn rechterlens kwijt," schrijft ze in haar online dagboek. "De hele dag is iedereen er bloednerveus van geworden."

Lenzen

Het werd een zenuwslopende avond voor Wendy. "Dan zag ik weer dubbel, dan weer niet scherp, dan weer té scherp, want op een gegeven moment had ik wel een extra linkerlens gevonden en die in mijn rechteroog gestopt. Alleen, ik heb rechts min 0,75 en links min 1,25. Dus ik werd in mijn hoofd na een tijdje wel een beetje gekkig."

Autocue

Omdat Wendy in de liveshows met een autocue werkt, was het noodzakelijk dat ze de teksten kon lezen. "Het was, met die autocue en zo, allemaal behoorlijk ‘op hoop van zegen’ en superonhandig. We hebben het gered, niemand heeft het thuis gemerkt, maar ik ga nu wel mijn ogen laseren. Lieve mensen, het is natuurlijk wel mijn werk en dan kan dit natuurlijk helemaal niet."

Laseren

Ogen laseren is een aardig ingrijpende behandeling: bij sommige methodes mag je een week niet werken of autorijden. Toch weet Wendy na deze bloedstollende avond zeker dat ze een laserbehandeling wil. "Ik ben helemaal klaar met die lenzen, dit was het toppunt," besluit de presentatrice haar dagboek. "De hartelijke groeten met ze en jongens van de laserfabriek: ik kom eraan!"

Lees ook:
Wendy van Dijk verlengt contract bij RTL met vijf jaar.

Meer over