Wendy van Dijk noemt Anouk aanwinst voor The Voice

15 december 2015 12:13 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Wendy van Dijk noemt Anouk een aanwinst voor The Voice of Holland. De uitgesproken coach doet precies waar ze voor gevraagd is, aldus Van Dijk.

Al sinds de start van het nieuwe seizoen baart Anouks vaak ongezouten kritieken opzien bij kijkers en kenners. De Haagse zou met haar stuurse houding niet in het doorgaans positieve programma passen. 

Talk of the town

Anouk zou zelfs tijdens de liveshows doelbewust minder het woord krijgen omdat de makers vrezen voor wat ze gaat zeggen. Wendy wijst die geruchten van de hand: "Welnee, we zijn helemaal niet bang voor wat ze gaat zeggen. Dat wordt enorm door de media gesuggereerd en opgeblazen en eerlijk gezegd werkt dat alleen maar in ons voordeel. The Voice is dankzij die spanning weer iedere vrijdagavond talk of the town, maar Anouk doet gewoon waar ze voor gevraagd is."

Kritisch

Wendy begrijpt de ophef over Anouk dus niet zo: "Anouk is Anouk, iedereen weet dat ze heel direct is, maar wel enorm veel kennis van zaken heeft en altijd eerlijk reageert. Ik vind haar ook niet negatief of overdreven kritisch." Toch kan kritiek van Anouk soms hard binnenkomen. Zo maakte Anouk kandidate Melissa aan het huilen toen ze zei dat de zangeres eerder thuishoorde op een braderie dan het podium van de talentenjacht.

Aanwinst

De Haagse zangeres kreeg veel kritiek op haar commentaar, maar Wendy neemt het voor haar op: "Het kwam er misschien wat hard uit, maar ik begreep de boodschap achter haar woorden wel. Het is een eerlijke boodschap. Net als alle coaches heeft Anouk gewoon haar eigen stijl van commentaar geven. Marco Borsato spreekt bijvoorbeeld vooral in superlatieven, Anouk en ook Sanne Hans pakken dat anders aan en dat is prima. Zo krijg je een hele nieuwe dynamiek. Af en toe heeft een programma vers bloed nodig, wat mij betreft zijn ze allebei een aanwinst voor The Voice."

Meer over