Nieuwe datingshow

Wendy van Dijk over Flirty Dancing: 'Soms spatten de vonken ervan af'

De dansvloer is perfect voor een eerste date, bedachten ook de makers van Flirty dancing. Wendy van Dijk presenteert de datingshow waarin twee mensen elkaar pas tijdens de dans ontmoeten.

Een datingshow en dansprogramma in een. Hoe ziet dat eruit?
“In Flirty dancing beleven twee singles middels een dans hun eerste date. Pas op de dansvloer ontmoeten ze elkaar. Beiden hebben ze een choreografie aangeleerd die ze dan zonder te praten dansen. Dat doen ze op een prachtige locatie in Nederland, bijvoorbeeld het strand van Texel, een prachtige kerk of het Rijksmuseum. We zorgen dat ze echt met zijn tweeën zijn. Er zijn geen voorbijgangers die hun moment kunnen verstoren. En dan maar hopen dat we ze goed hebben gematcht en de vonk overspringt.

Wat gebeurt er na de dans?
“Als de muziek stopt lopen ze allebei de andere kant op. De kijker ziet dan meteen hun reactie en natuurlijk hun antwoord op de vraag: wil je een vervolgdate? Zo ja, is het vervolgens afwachten of de ander daarbij komt opdagen. Dat is superspannend, ook voor mij en Juvat Westendorp, die de choreografieën verzorgt.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Mijn eerste nieuwe programma op @sbs6nl !! Zooo benieuwd wat jullie ervan vinden! a.s. Zondag. Hier vast een voorproefje:

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3) op

 

Denk je dat dit beter werkt dan een normale date?
“Jazeker. Je bent allebei een commitment aangegaan. Je weet dus dat de ander ook een relatie wil, terwijl iemands intentie bij een normale date niet altijd even duidelijk is. Je moet hier namelijk nogal wat voor over hebben: je kwetsbaar opstellen, in vier dagen een choreografie aanleren en je dan nog blootgeven op de dansvloer. De zenuwen gieren door je lijf, maar er is er een die zich op dat moment met jou kan identificeren: je danspartner. Dat maakt het extra bijzonder.”

Doen er alleen dansliefhebbers mee?
”Nee, allerlei mensen: jong, oud, vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die een man zoeken. De kandidaten hebben meestal geen danservaring. Dat vind ik ook zo knap. Het is ongelofelijk hoe goed er wordt gedanst. Terwijl het twee vreemden zijn! Het is mooi om te zien hoe ze zich aan de choreo houden, maar elkaar tegelijkertijd uitchecken. Want er gebeurt heel wat op de dansvloer. Soms spatten de vonken ervan af.”

Hoe is het om het programma te presenteren?
“Erg leuk. De insteek past goed bij me. Ik hou van dansen en ik vind het mooi om mensen die liefde zoeken bij elkaar te brengen. Het is allemaal superpositief en met veel zorg gemaakt, bijna een soort romantische comedy. Flirty dancing brengt echt een nieuw gevoel op SBS.”

Dit is je eerste programma bij die zender. Hoe bevalt het er?
“Ik krijg er echt nieuwe energie van. Bij RTL was er veel herhaling. Als je programma’s succesvol zijn, zoals negen jaar The voice of Holland en zeven seizoenen Moordvrouw, dan is dat jaar in jaar uit je agenda. Fantastisch natuurlijk, maar echt nieuwe programma’s had ik al lang niet gehad. Dus dit is erg fijn. En er komt nog meer leuks aan, zoals de talentenjacht Superkids en natuurlijk Dance, dance, dance.”

Flirty dancing, zondag, SBS 6 • 21.30

Meer over:

Reageren