Wendy van Dijk presenteert nieuw medisch programma Diagnose Gezocht

Wendy van Dijk gaat zieke kinderen helpen in een nieuw medisch programma. Na Obese volgt in het najaar van 2014 Diagnose Gezocht op RTL 4.

In Diagnose Gezocht neemt Wendy samen met professor Hugo Heymans jonge patiënten met onduidelijke medische klachten onder de loep.  “We maken deze groep patiënten zichtbaarder”, vertelt Wendy aan De Telegraaf.

Onzekerheid

De onduidelijke diagnose zorgt voor het zieke kind en familie voor slopende onzekerheid. “De omgeving realiseert zich soms niet wat voor een wissel de ziekte, maar ook de onwetendheid, op een gezin kan trekken”, aldus de presentatrice.

Oplossing

Een groot probleem bij een onduidelijke diagnose is bij welke patiëntenvereniging het kind terecht kan. In Diagnose Gezocht wordt daar een oplossing voor gezocht.

Dossiers

Het is voor kinderen of ouders niet mogelijk zichzelf op te geven voor het programma. De dossiers worden geselecteerd door ziekenhuizen. Wendy: “Alle dossiers worden, uiteraard in overleg met ouders en patiënten, geselecteerd én aangereikt door ziekenhuizen, in de hoop dat we met z’n allen iets bereiken”.

Van Dijk

Wendy van Dijk zal in 2014 veel op de buis te zien zijn. Naast Diagnose Gezocht presenteert ze volgend jaar The Voice Kids, Moordvrouw, Wie Ben Ik? en seizoen drie van Obese.

Meer over:

Reageren