Wendy van Dijk vindt haar wassen beeld bij Madame Tussauds heel lelijk

Wendy van Dijk kreeg in 2002 een eigen wassen beeld in Madame Tussauds. Een hele eer, maar eigenlijk is ze totaal niet te spreken over het eindresultaat.

Aan Giel Beelen durfde de presentatrice dat eindelijk op te biechten: "Het is superlelijk, het kan echt niet meer. Het is gewoon niet gelukt. Ik schaam me dood."

Klopt niet

Het beeld is echter niet gedateerd. Sinds de onthulling veertien jaar geleden is de wassen Wendy geregeld bijgewerkt qua kapsel en kleding. Toch herkent het origineel zich er niet in: "Misschien zie ik mezelf anders, maar het is echt heel lelijk. Het haar is hoog en ik heb een enorm hoog voorhoofd, het klopt gewoon niet. Ik heb mijn kinderen nog niet mee willen nemen." 

Afbeelding

Populariteitspoll

Wat Wendy's ontboezeming extra pijnlijk maakt is het feit dat ze destijds door het publiek gekozen werd om vereeuwigd te worden. Het wassenbeeldenmuseum hield een populariteitspoll om te bepalen wie een beeld verdiende. Wendy kreeg 25 procent van de stemmen en versloeg daarmee onder anderen Bart de Graaff (19 procent) en André Hazes (11 procent).

Meer over:

Reageren