Wendy van Dijk wint kort geding tegen Quote

16 oktober 2015 15:43 | sterren | Door Televizier

Een opsteker voor Wendy van Dijk: ze heeft het kort geding tegen Quote gewonnen. De rechtbank in Amsterdam stelde Van Dijk in het gelijk. 

Quote publiceerde eerder een bericht waarin werd gesuggereerd dat Wendy een drugsprobleem had en dat ze ondanks een verblijf in een afkickkliniek "doorgesnoven" op haar huwelijk zou hebben gestaan. 

Beschadigend en kwetsend

Wendy vond deze uitspraken dermate kwetsend dat ze samen met haar broer en manager Mike van Dijk het zakenblad voor de rechter sleepte. De eis was rectificatie en een schadevergoeding van 15.000 euro. Quote maakte tijdens de zitting haar zaak en haalde diverse anonieme bronnen aan die Wendy's verslaving zouden hebben bevestigd. Daarnaast hield het blad vol slechts een gerucht te hebben gepubliceerd en dat ook duidelijk te hebben vermeld. Dat mocht allemaal niet baten.

Oordeel rechter

Na een bijna drie uur durende zitting kwam de rechter met zijn uitspraak. Het oordeel was simpel: Van Dijk heeft gelijk Quote- redactiechef Mark Koster versloeg de zaak via Twitter en maakte het vonnis zelf wereldkundig:

Meer over