Wentworth Miller: "Ik wilde dood"

Wentworth Miller heeft onthuld dat hij lange tijd zelfmoordneigingen had, omdat hij niet goed kon omgaan met zijn seksuele geaardheid.

Prison Break-acteur Wentworth Miller (links op de foto) heeft tijdens een diner voor mensenrechten in Seattle een speech over de worsteling met zijn seksuele geaardheid gehouden. Miller had vanaf zijn 15e zelfmoordneigingen.

Wentworth wilde dood

In de toespraak sprak Miller over zijn eerste zelfmoordpoging. Hij slikte toen een heel potje pillen en kan zich nauwelijks nog herinneren wat er daarna gebeurde. Het was volgens hem geen roep om hulp, want "je vraagt alleen om hulp als er ook hulp mogelijk is. Ik wilde dood", zei de acteur.

Rolmodel

Miller kwam eind augustus uit de kast om te protesteren tegen de schending van homorechten in Rusland. De periode waarin hij nog in de kast zat, was zwaar voor hem. Hij wilde graag een rolmodel zijn voor anderen, maar dat lukte  niet.

"Ik had de gelegenheid om de waarheid te spreken, namelijk dat ik homo was. Maar ik deed het niet. Privé, bij familie en vrienden was ik uit de kast, maar professioneel, publiekelijk niet", legt Miller uit.

Putin

Wentworth sprak in zijn speech verder over de reden waarom hij de uitnodiging van het St. Petersburg International Film Festival afsloeg. Ook vertelde hij over de angst die hij voelde als heimelijk homoseksuele Hollywoodacteur.

Reageren