Wentworth Miller uit de kast uit protest

De roddels gingen al jaren de ronde, maar Wentworth Miller heeft het nu eindelijk officieel toegegeven: hij is homo. Dat liet hij weten in een protestbrief richting Rusland.

Wentworth Miller, bekend als Michael Scofield (links op de foto) uit de serie Prison Break, stuurde de brief naar aanleiding van een uitnodiging van de directeur van het St. Petersburg International Film Festival. Wentworth weigerde de uitnodiging, omdat hij niet feest wil vieren in een land dat homorechten schendt.

Wentworth maakt zich zorgen

Wentworth Miller schrijft in de open brief: "Bedankt voor de uitnodiging. Als iemand die Rusland in het verleden graag bezocht heeft en die voor een deel van Russische afkomst is, zou het me heel blij maken om "ja" te zeggen. Maar als homoseksueel moet ik weigeren." 

Hij vervolgt: "Ik kan niet met een goed geweten deelnemen aan een evenement in een land waar mensen zoals ikzelf systematisch het basisrecht ontnomen wordt om vrij te leven en lief te hebben."

Luke MacFarlane

Er gingen al jaren roddels de ronde over de seksuele geaardheid van Wentworth Miller. Zo werd hij al meerdere malen gespot met acteur Luke MacFarlane, die open homoseksueel is. Het leek er toen al op dat de twee romantisch op date waren. MacFarlane, bekend als Scotty Wandell uit Brothers & Sisters, had eerder een relatie met T.R. Knight (George uit Grey's Anatomy).

Loft

In 2014 is Wenthworth Miller te zien in de Amerikaanse remake van de Belgische film Loft. De film wordt daar uitgebracht onder de naam The Loft.

Reageren