Wereld reageert geschokt op overlijden Philip Seymour Hoffman

Het onverwachte overlijden van de Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman (46) heeft wereldwijd voor talloze, geschokte reacties gezorgd. 

Het levenloze lichaam van Hoffman werd in een appartement in New York aangetroffen, naar verluidt met een naald in zijn arm. Over de toedracht van zijn dood bestaat nog de nodige onduidelijkheid, waar iedereen het wel over eens is, is dat zijn overlijden een groot gemis is voor de filmwereld. 

Sterren hielden van Seymour Hoffman

Nadat het nieuws van zijn dood bekend werd, volgde via Twitter en andere social media een stortvloed aan ongeloof en oprechte schok. Internationale sterren als Jim Carrey, Ricky Gervais, Elijah Wood en James van der Beek spraken online over hun liefde voor de man, zijn werk en het grote gemis dat zijn heengaan veroorzaakt.

Ook in Nederland werd geschokt gereageerd. Regisseur en fotograaf Anton Corbijn noemde Hoffman de beste acteur met wie hij ooit had gewerkt. Divorce-acteur Dirk Zeelenberg retweette de filosofische vraag waarom het toch altijd de besten zijn die ruzie met het leven hebben.  

Philip Seymour Hoffman tribute video

De Britse krant The Daily Mirror stelde kort de dood van Hoffman een compilatie samen van sommige van de beste momenten uit Hoffman's bijna 25 jaar lange loopbaan op tv en het witte doek. Zo is hij onder andere te zien in The Master, het komische Along Came Polly met Ben Stiller en als Truman Capote (foto) in de gelijknamige film die hem in 2006 een Oscar opleverde.

Reageren