Tour de France 2024

Wie vervangt Herman van der Zandt in De Avondetappe?

4 juni 2024 13:37 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP Kippa
Jarenlang hebben Dione de Graaff en Herman van der Zandt samen De Avondetappe gepresenteerd. Maar nu Van der Zandt is overgestapt naar KRO-NCRV, komt daar verandering in. Wie neemt het stokje van hem over?

Vervanger Herman van der Zandt

Het antwoord is simpel, want niemand gaat Van der Zandt vervangen. ''Herman kan je niet vervangen. Toch gaan we het wel op dezelfde manier invullen zoals altijd'', aldus Dione de Graaff over het presenteren van De Avondetappe.

De Graaff staat er niet helemaal alleen voor, want ex-wielrenners Roxane Knetemann en Stef Clement gaan voor het NOS-programma op pad om verschillende reportages te maken en verslag te doen op diverse locaties. Ze nemen ook plaats aan tafel bij Dione als analisten. Roxane Knetemann laat weten 'het stiekem erg spannend te vinden om zulke grote schoenen te vullen'.

Presentator Jeroen Stomphorst staat, net als Herman altijd deed, bij de finish van iedere etappe.

Dione de Graaff

De Avondetappe is een dagelijks tv-programma van de NOS tijdens de Tour de France waarin wordt nagepraat over de etappe van die dag. Dione de Graaff neemt de presentatie van de komende reeks op zich.

De presentatrice krijgt het vrij druk, want na de Tour de France heeft ze slechts twee dagen vrij. Daarna moet ze alweer in Parijs zijn om verslag te doen van de Olympische Spelen, vanwege de afwezigheid van presentator Henry Schut

De Tour de France voor mannen gaat op 29 juni van start.

Meer over