Robert Alberts

Wilbert Gieske over zijn tijd in GTST: '18 jaar was te veel van het goede'

6 november 2023 15:14 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP Kippa / Levin den Boer
Acteur Wilbert Gieske heeft al flink wat acteerklussen op zijn naam staan, maar hij staat toch wel het meest bekend om zijn rol als Robert Alberts in in Goede Tijden, Slechte Tijden. Die rol heeft hij maar liefst 18 jaar gespeeld. Achteraf gezien vond hij dat toch wel een beetje lang.

Dat vertelt de acteur in gesprek met het AD.

Slechts honderd afleveringen

Wilbert Gieske speelde de rol van Robert Alberts van 1989 tot 2008. Daarna heeft hij ook nog een aantal keer een korte comeback gemaakt. Robert was destijds een van de bekendste gezichten uit de soap. Dat was dan ook de reden dat hij zo lang is gebleven. In de eerste instantie was het namelijk helemaal niet de bedoeling dat Wilbert zo lang in de soap zou blijven.

''Het was de bedoeling dat ik na honderd afleveringen weer uit de serie zou verdwijnen, want meer afleveringen waren er niet op zijn lijf geschreven'', zegt hij erover tegen het AD. Robert Alberts was zo'n geliefd personage bij de GTST-kijkers, dat de makers hem toch in de serie hebben gehouden.

Bekijk onze
Goede Tijden Slechte Tijden
verzameling

Te lang

Dat hij maar liefst 18 jaar gespeeld heeft in Goede Tijden, Slechte Tijden, vindt hij achteraf wel een beetje lang. ''Achteraf was achttien jaar GTST te veel van het goede'', zegt hij erover. Dat neemt niet weg dat hij met veel plezier terug kijkt op zijn tijd in de serie. Door zijn rol in GTST kreeg hij veel bekendheid en dat bleef ook bij theaterproducenten niet onopgemerkt. ''Ik heb natuurlijk veel te danken aan die serie. Door GTST kwam ik in het vizier van de grote theaterproducenten."

De acteur heeft na zijn rol in GTST dan ook niet stilgezeten. Wilbert heeft sinds zijn vertrek uit de soap diverse rollen vertolkt in stukken op het toneel.

Meer over