Wilfred Genee stopt mogelijk met Voetbal Inside

11 december 2015 10:16 | sterren | Door Televizier

© Kastermans/RTL

Wilfred Genee zou weleens kunnen stoppen met Voetbal Inside, de presentator blijkt in tegenstelling tot zijn collega's nog geen nieuw contract te hebben.

Johan Derksen deed deze opmerkelijke onthulling tussen neus en lippen door in het Parool.

Contractverlenging

De 66-jarige voetbalexpert liet weten dat hij al lang en breed een nieuw contract heeft bij RTL, maar dat het lot van de presentator onduidelijk is: "Wilfred is natuurlijk de ultieme presentator, maar ik sluit niet uit dat hij na dit jaar afhaakt; hij heeft nog niet bijgetekend. René en ik zijn tot het WK van Rusland in 2018 verbonden aan RTL. Dan ben ik 69 en stop ik ermee.“

VI zonder Wilfred

Het huidige contract van Wilfred loopt aan het eind van 2016. Mocht Genee inderdaad besluiten op te stappen dan is dat volgens Derksen niet noodzakelijk het einde van VI. " Het format kan ook zonder Wilfred denk ik, ja. Barbara Barend heeft het praatprogramma ook een paar jaar gepresenteerd. 

Wilfred zegt nee

Wilfred klaagt al enkele jaren over de werkdruk tijdens de overvolle sportzomers. Na een druk seizoen Voetbal Inside presenteert hij ook de dagelijkse talkshows VI Oranje en daarna Tour du Jour: "Als vader, mijn twee kinderen zijn twee en vijf jaar oud, merk ik wel dat het steeds meer een zware wissel gaat trekken en dat het me steeds vaker aan het denken zet. De bedoeling is om vaker 'nee' te zeggen tegen tv-klussen en iets meer te doseren." 

Genee weg

Desgevraagd laat Wilfred aan de Telegraaf weten dat er voorlopig van vertrek nog geen sprake is. Wel bevestigt hij dat er inderdaad nog geen nieuw contract is getekend, om daar aan toe te voegen dat hij verwacht dat het wel goed komt.

Meer over