Wilfred Genee vindt Matthijs van Nieuwkerk arrogant

10 juli 2014 13:40 | sterren | Door Televizier

© Kastermans/RTL

Wilfred Genee is niet erg te spreken over presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. Hij vindt de VARA-presentatoren maar elitaire mannetjes.

"Ik blijf het apart vinden dat mannen zoals zij nagenoeg nooit ergens anders opdraven", zegt Wilfred Genee in Nieuwe Revue. "Het heeft iets elitairs, iets arrogants", aldus Genee.

Interviews

"Je verwacht namelijk wel dat andere mensen bij jou komen, dus dan vind ik het een beetje misplaatst om alle interviews af te wijzen", gaat Genee verder. Wel snapt de VI-presentator dat de heren er wellicht een hekel aan hebben om zichzelf vaak terug te horen.

Wilfred Genee wordt moe van zichzelf

"Je komt jezelf in interviews wel weer tegen. Dan hoor je jezelf vertellen dat je van karaoke houdt, en vertellen over het feit dat je niet grappig bent, en dat je erg met voeding bezig bent, maar wat als gevolg heeft dat elke keer dat je een frietje eet iedereen daar een opmerking over maakt. Als ik dat lees, word ik weleens moe van mezelf", zegt Wilfred Genee.

Bloedhekel

Ook begrijpt hij donders goed dat veel mensen ook een bloedhekel hebben aan hem. "Dat gebeurt nou eenmaal bij types zoals wij; redelijk uitgesproken, nogal direct. Wij hebben niet veel vrienden gemaakt in dit vak, en dat is een understatement. Het feit dat veel mensen niet bij ons aan tafel willen komen, zegt genoeg." Momenteel willen de VI-analisten Johan Derksen en René van der Gijp niet eens bij elkaar aan tafel meer zitten.

Humor

Veel kijkers hebben het niet door als Wilfred Genee een geintje maakt. Dit komt doordat hij zich altijd serieus voordoet wanneer hij de lolbroek uit wil hangen. "Als ik serieus blijf kijken, denken mensen dat ik het serieus meen", zegt de presentator van VI Oranje.

"Ik kende John de Mol al tien jaar toen Marc van Hintum bij ons aan tafel zat. Die heeft twaalf interlands gespeeld. Ik zeg: Marc, je hebt niet op niveau gespeeld, maar als je dat wel had gedaan, hoe zou je dat dan aangepakt hebben? Marc had de grap door en ging er serieus op in. Na die uitzending belde John en riep: 'Ik had het door deze keer! Dat heeft me tien jaar gekost!' Maar daarom vinden de meeste mensen mij dus een eikel."

Meerdere BN’ers lieten via Twitter weten dat zij de mannen van VI Oranje niet erg hoog hebben zitten.

Meer over