Wille Wartaal over Expeditie Robinson

20 september 2012 11:50 | sterren | Door Televizier

Rapper Willie Wartaal, bekend van De Jeugd Van Tegenwoordig, is een van de kandidaten van Expeditie Robinson. Televizier.nl sprak hem bij terugkomst in Nederland.

Willie Wartaal werd vorige week weggestemd door de eilandraad van Expeditie Robinson, maar hij zou het in de mangroven nog heel lang kunnen volhouden...

Waarom heb je besloten om mee te doen met Expeditie Robinson?

Ik wilde ontdekken wanneer ik slecht ga en wat ik op dat moment aan mezelf heb. Verder wilde ik kijken of ik mezelf dan een zwakkeling vind of niet.

En hoe slecht ben je gegaan, heb je bijvoorbeeld veel honger geleden?

Ja man, ik ben bijna 10 kilo afgevallen. Ik heb het alleen niet volgehouden, toen ik thuis kwam ben ik gelijk weer wat kilo’s aangekomen.

Wat was het eerst wat je deed toen je thuis kwam?

Wat mij het meest raakte is dat alles hier zo gemaakt is: voor alles is wel iets. Zo heb je op de snelweg bijvoorbeeld vluchtstroken, waar je terecht kan als je pech hebt. Dat soort dingen. Je merkt het pas als je uit de jungle komt, omdat je daar helemaal moet vergeten wat je kent. Op een gegeven moment weet je niet eens meer waar je moet zitten, want er is geen zitplek. Je bent helemaal los van alles.

Is het programma ook gemaakt? Of was je echt op jezelf aangewezen?

Er is natuurlijk wel een cameraploeg bij. Maar hoeveel cameramensen er ook zijn, je hebt gewoon honger en je voelt je kut. Je komt jezelf echt tegen.

Wat was het zwaarste voor je?

Dat ik niet kon doen wat ik wilde. Er waren zo weinig impulsen van buitenaf en die heb ik echt nodig. Soms waren er momenten dat er helemaal niks te doen was. Het enige wat je dan doet is wachten en nog meer wachten.

Je bent de laatste tijd veel te zien op tv, wordt dat je nieuwe ding?

Tv maken? Nee man. Ik moet er niet aan denken om van tv mijn ding te maken. Ik vind het een vet medium, je kan hele vette programma’s maken en op een hele dope manier mensen bereiken. Maar ik ben toch echt een muzikant.

Meer over