Willeke Alberti centraal in De Beste Zangers van Nederland

9 juli 2016 16:01 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De beste zangers van Nederland hervat haar seizoen vanavond weer. In de vierde aflevering wordt de 71-jarige Willeke Alberti in het zonnetje gezet op Ibiza.

In een interview met het AD kijkt Alberti terug op de opnames die voor haar heel bijzonder waren. Ze had nog nooit meegedaan aan het zangprogramma en was aangenaam verrast door wat ze aantrof: "Het is een van de leukste dingen die ik de afgelopen jaren gedaan heb". 

Vernieuwing

Door het creatieve contact met een nieuwe generatie artiesten als O'G3NE, Brownie Dutch en Sharon Doorson kwam Willeke ook tot een belangrijke conclusie: ze is toe aan vernieuwing: "Het geeft de energie om niet achter de geraniums te gaan zitten."

Eng

Toch vond Willeke het wel eng toen ze zelf centraal stond en werd toegezongen met haar eigen nummers: "Ik vond het heel ongemakkelijk om op die bank te zitten. Je weet niet wat ze gaan doen en hoe. Dat maakt het heel intens."

Winnaar

Over de winnaar van haar aflevering wil Willeke, diplomatiek als altijd, niets kwijt: "Voor mij is er niemand niet de beste. Iedereen doet zijn eigen ding en doet daar ontzettend zijn best voor. We hebben allemaal heel veel respect voor elkaars talenten."

 

Meer over