Willeke Alberti is een echte moederkloek in De Zomer Voorbij

9 oktober 2013 14:40 | sterren | Door Televizier

Willeke Alberti had erg veel zin in haar De Zomer Voorbij-avontuur. Gelukkig is het haar niets tegengevallen: ze voelde zich als een vis in het water tussen de Volendamse mannen.

Aan het begin van de aflevering meldt Willeke dat ze zich “eens flink gaat misdragen”. De heren stellen een wet T-shirt contest voor, maar zover komt het niet. Willeke ontpopt zich namelijk tot een echte moederkloek. Televizier.nl sprak met haar.

Waarom besloot u mee te gaan naar Kroatië?

“Dit zijn van die cadeautjes waar je voor gevraagd wordt. Ik zit momenteel in een positieve fase in mijn leven en daar geniet ik heel erg van. Ik heb het dan ook zeer druk, maar het paste net in het schema. Zolang ik het allemaal volhoud, blijf ik zoveel mogelijk dingen doen.”

En, hoe beviel het?

“Het was zó leuk! Je wordt echt ontvangen als familie, vooral Kees Tol is een geweldige gastheer. Het programma wordt ook met zoveel passie gemaakt. Het duurde helaas veel te kort. Het was een lange en zware reis, ik zou er dan veel meer van kunnen genieten als ik er langer zou zijn. Nu ben je de hele tijd bezig, het blijft werk en dat wil je zo goed mogelijk doen.”

Was u een beetje de moederkloek van het gezelschap?

“Ja, zo voelde ik me wel. Ik heb heerlijk voor ze gekookt; het gerecht dat ik normaal maak als ik met mijn band eet. Dat is pasta met garnalen, courgette en witte wijn, ze hebben het tot de laatste garnaal opgegeten. Dat vond ik zo ontzettend leuk. Ik had nog wel een paar pannen kunnen maken geloof ik.”

Welke activiteiten heeft u verder gedaan met de mannen?

“Er waren verschillende thema-avonden waar ik aan mee heb gedaan. Eén was ‘over water’, waar ik het liedje Zeilen op de Wind heb gezongen. Ook had ik petten en kleding van De Jantjes meegenomen. Er zijn zoveel Jantjes in Volendam, dus dat vond ik een fantastisch idee. Het was echt heel gezellig.”

Kon u het drinktempo van de heren bijhouden?

“Nou, alleen de laatste avond heb ik met ze meegedaan. Soms drink ik ’s avonds een glaasje witte wijn. Maar zeker als het zo warm is drink ik liever niet zoveel. Hoewel ik alcohol heel lekker vind, is het ook erg slecht voor mijn dieet. Ik ben acht kilo kwijt en dat wil graag zo houden.”

De Zomer Voorbij wordt elke woensdag om 20.25 uur uitgezonden bij de TROS op Nederland 3.

Meer over