'Mijn lichaam is op en wil niet meer'

Willibrord Frequin vreest dat 'het einde in zicht is'

4 april 2022 15:28 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP

Willibrord Frequin vreest dat 'het einde in zicht is'. De 80-jarige programmamaker lijdt aan de ziekte van Parkinson en merkt dat hij snel achteruit gaat. In een interview met De Telegraaf vertelt hij hoe het nu met hem gaat.

Willibrord geeft eerlijk toe dat het eigenlijk niet zo goed met hem gaat. "Het gaat niet best. Mijn lichaam is op en wil niet meer." Naar eigen zeggen komt zijn einde in zicht. "Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten." Hij kan nauwelijks nog lopen en wordt van iedere inspanning moe. Overdag slaapt hij daarom veel om een beetje bij te komen. Zijn vrouw, Gesina Lodewijkxs, verzorgt hem. "Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee", aldus Gesina. 

André Rieu

De programmamaker probeert er ondanks alles toch nog het beste van te maken. Zo ging hij laatst nog naar een voorstelling van zijn goede vriend Barrie Stevens. Ook heeft Willibrord eigenlijk nog een wens; naar het concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. "Maar dat is onmogelijk. Ik kan me niet meer in de menigte voortbewegen en urenlang op een stoeltje zitten. Dan kijk ik wel op televisie naar zijn voorstellingen", vertelt Willibrord.

Meer over