Wim Pijbes maakt overstap naar televisie

Wim Pijbes gaat aan de slag op tv. Voor de NTR maakt de scheidend directeur van het Rijksmuseum een achtdelige serie over kunst. 

Pijbes onthulde zijn tv-plannen in de Volkskrant. Hij is momenteel druk bezig met de opnames van de nog naamloze kunstserie die komend najaar wordt uitgezonden.

Nederlands landschap

Wel kon Pijbes al vertellen dat het programma draait om het door de eeuwen heen geroemde Nederlandse landschap. Hij gaat langs bij kunstenaars om te praten over zaken als de zo bijzondere hemelkleur en wolkenvorm. Ook bezoekt hij musea om te laten zien op welke wijze de natuur sinds de 17e eeuw is vastgelegd.

TV ervaring

Wim Pijbes is zeker geen onbekende op televisiegebied. Hij speelde een centrale rol in de met een Nipkowschijf bekroonde documentaireserie over de verbouwing van het Rijksmuseum. Ook verzorgde hij vorig seizoen een gastcollege over het museum bij DWDD Summerschool. Die aflevering werd destijds door 979.000 kijkers gezien. 

Henk van Os

Met zijn overstap naar televisie volgt Pijbes in de voetsporen van Henk van Os. De kunsthistoricus maakte jarenlang veelgeprezen programma's als Beeldenstorm en Kunstschatten waarin hij in gewone taal over hele bijzondere werken vertelde. Ook Van Os was directeur van het Rijksmuseum.

 

Reageren